Kalix – en kuststad nära marknaden

Kalix med cirka 16 500 invånare ligger i Norrbotten och är en central del av barentsområdet, där mer än 110 miljarder euro kommer att investeras i olika industriprojekt fram till år 2020.

Norrbottensregionen kännetecknas av en expansiv gruvindustri som i hög grad bidrar till kraftig tillväxt i länet. Den utveckling som sker inom gruvnäringen med kommande investeringar ibland annat Pajala är naturligtvis också en stark motor för verkstadsindustrin i Kalix.

Näringslivet i Kalix är brett och präglas av uthållig tillväxt där företag i både tillverkande industri och tjänstesektor expanderar. industrins tillväxt sker främst inom verkstadsindustri och
elektronikindustri. Även tillverkande industri, med koppling till byggsektorn och prefabricerade produkter växer kraftigt.

Tjänstesektorn är också på stark frammarsch, framför allt när det handlar om företag som levererar tjänster genom distans- överbryggande teknik. Här finner vi callcenter- och telemarketingföretag men också andra kvalificerade tjänsteföretag.

kalottkarta-600

Karta i Google maps

Visa Kalix på en större karta